De deeleconomie, stadsontwikkeling & de rol van ParkBee

10 februari 2017

Je huurt een auto in de stad via Car2Go, gebruikt een boor van de buurman via Peerby, of slaat je spullen op bij Djeepo, en je parkeert natuurlijk bij ParkBee! Allemaal voorbeelden die op donderdag 2 februari de revue passeerden op het BPD-congres ‘Het effect van de deeleconomie op stadsontwikkeling’.

 

Onze commercieel directeur, Wouter de Bruijne, vertelde op dit congres vol enthousiasme hoe met het optimaal benutten van gebouwen de nieuwbouw van parkeergarages op veel plekken helemaal niet nodig is. Alleen in Nederland zijn er al 300.000 ongebruikte parkeerplekken in de grote steden. Dit zijn 300.000 plekken van kantoorgebouwen of ander commercieel vastgoed die nu niet optimaal benut worden. Door leegstand in het gebouw, of omdat er steeds minder collega’s met de auto komen, zijn er altijd wel lege parkeerplaatsen beschikbaar. Dat is precies de reden waarom ParkBee is opgericht. Door deze lege plekken aan te bieden aan het grote publiek worden deze parkeerplaatsen optimaal benut. 

 

Alle aanwezige bedrijven op het BPD-congres waren het erover eens dat de deeleconomie veel kansen voor de stad creëert. Door bedrijven als Peerby, Car2Go, AirBnB en ParkBee is er meer samenwerking tussen ondernemers, bewoners, de overheid en publieke partijen of bijvoorbeeld de vastgoedsector.

 

Niet alleen kan een deeleconomie (sharing economy) goed zijn voor samenwerking tussen verschillende betrokkenen; door geen nieuwe parkeergarages of hotels te bouwen helpen ParkBee en AirBnB bijvoorbeeld mee aan het besparen van kostbare materialen en dragen zij dus ook bij aan een beter milieu. Daarnaast zorgen bedrijven als Peerby ervoor dat mensen minder consumeren, doordat ze materialen kunnen lenen van de buurvrouw. Hierdoor dragen deze bedrijven dus bij aan een efficiëntere, milieuvriendelijkere en leukere stad!

 

Wil je meer weten over hoe ParkBee bijdraagt aan een betere steden? Lees hier meer over ons en hoe ParkBee werkt! Wil je meer weten over het BDD-congres over deeleconomie? Lees hier meer!