Finalist startup competitie verhoogt waarde vastgoed

6 maart 2017

FOR ENGLISH PLEASE SCROLL DOWN

Finalist startup competitie verhoogt waarde vastgoed

Woensdag 15 maart zal Amsterdamse startup ParkBee strijden voor de eerste plek in de MIPIM Startup Competitie in Cannes op de gerenommeerde vastgoedbeurs MIPIM. De startup focust zich op het parkeerprobleem in de binnensteden en bewijst veel lege parkeerplekken te kunnen benutten en aan te kunnen bieden voor een voordelig tarief.

Tijdens MIPIM UK 2016 heeft de startup deelgenomen aan de voorrondes van de MIPIM Startup competitie. ParkBee heeft na het laten zien van hun innovatieve manier van het hergebruiken van parkeerplekken een plek in de finale in Cannes bemachtigd. Ze strijden tegen 8 andere startups die de vastgoed industrie proberen te innoveren.

ParkBee benadrukt het aantal privé parkeerplekken die momenteel onbenut zijn. In Londen zijn er 1.1 miljoen parkeerplekken die niet optimaal benut worden, in Parijs is dat aantal 450.000, in Amsterdam 50.000. Deze parkeerplekken staan buiten kantooruren leeg, daarnaast wordt 30% van deze plekken niet gebruikt vanwege leegstand. Op momenten dat deze plekken niet gebruikt worden kunnen ze met ParkBee worden benut. ParkBee heeft slimme technologie ontwikkeld waardoor de slagbomen van deze privé parkeergarages kunnen worden geopend met behulp van de Parkmobile of RingGo app.

Parkeerders betalen 30% minder dan het straattarief. “Wij hoeven geen eigen app te onderhouden en we bezitten geen garages, hierdoor zijn de kosten laag en kunnen we aantrekkelijke tarieven aanbieden en tegelijk een mooie omzet genereren voor de eigenaar van het pand”, legt Wouter de Bruijne, Commercieel Directeur, uit.

Vastgoed partijen hoeven geen voorinvestering te doen. ParkBee verzorgt de installatie, marketing, 24/7 customer service en 24/7 technisch support. Eigenaren ontvangen maandelijks een deel van de inkomsten. De opbrengst van een ParkBee garage kan al oplopen tot €250.000 per jaar, een mooi bedrag voor een voorheen lege garage.

Het optimaliseren van ongebruikt vastgoed, bijdrage aan het milieu en extra inkomsten genereren staan hoog op de agenda van de vastgoed industrie. Afgelopen jaar is dat gebleken: ruim 30 partijen zijn met ParkBee in zee gegaan en hebben samen 40 parkeergarages geopend.

Afgelopen oktober ontving de startup een investering van 1,8 miljoen euro. “Met dit bedrag kunnen we focussen op internationale groei. In oktober heeft ParkBee een kantoor in Londen geopend en de eerste parkeeracties in Londen zijn een feit. Tijdens MIPIM hopen ze de eerste prijs op te mogen ophalen, maar ze zijn al erg blij dat ze hun innovatie aan de duizenden bezoekers mogen laten zien.


Over ParkBee

ParkBee is in 2013 opgericht door Jian Jiang en Tom Buchmann, nadat zij zagen dat er kansen liggen in het openen van privé parkeergarages voor het publiek. Zij namen deel aan het ESA Incubation Centre en Tech Incubator YES!Delft om de slimme technologie te ontwikkelen die het openen van de slagbomen middels een cloud based platform mogelijk maakt.

Na samenwerking met Parkmobile in Nederland heeft ParkBee ruim 40 parkeergelegenheden voor het publiek kunnen openen. Na een succesvol eerste jaar in Nederland opent ParkBee deze maand haar eerste garages in Londen.

Over de MIPIM Startup Competitie

De MIPIM Startup Competitie, gelanceerd in 2016, was met groot succes ontvangen tijdens de finales in Cannes afgelopen maart. Dit jaar zijn de voorrondes van de MIPIM Startup Competitie 2017, in samenwerking met MetaProp NYC (‘s werelds grootste vastgoed technology club en RETech accelerator), gehouden in de drie grootste internationale thuishavens voor vastgoed technologie: New York, Londen en Hong Kong.

Een nieuw element in de competitie dit jaar is dat de deelnemende partijen in drie categorieën kunnen deelnemen: Gebouwen, Stad en Transactie.

Een selectie comité heeft voor de voorrondes van New York, Londen en Hong Kong alle aanmeldingen beoordeeld en voor elke stad negen kandidaten per stad geselecteerd (drie per categorie). In de voorrondes hebben de startups hun projecten aan het publiek en een lokale jury gepresenteerd, welke een finalist per categorie hebben geselecteerd. Op 15 maart zullen de finalisten hun projecten presenteren aan de internationale jury tijdens de MIPIM Startup Competition finale in Cannes.

Wil je meer informatie ontvangen, neem contact op met Heloise Dersjant op +31624873807 of h.dersjant@parkbee.com.

 

Startup Winner ParkBee Aims for #1 Spot Again at MIPIM 2017

ParkBee, the tech startup revolutionising the world of parking, will be attending MIPIM again to inform landlords, investors and property managers how they can make huge profits in the shared parking economy.

At MIPIM UK 2016, nine European startups pitched their proposals in a bid to prove their ability to disrupt and enhance the Real Estate industry. ParkBee was awarded First Place after impressing the judges with their innovative use of a city’s underutilized spaces, their entry into the ever-growing ‘sharing economy’ and their strong business model and growth. The win earned ParkBee a place at MIPIM Cannes, where they will be present next month. At MIPIM this year, ParkBee will once again be competing for a top spot in the Startup category.

In the London, there are 1.1 million private parking spaces in office buildings within paid parking areas. These sit empty for various periods of time, opening a perfect opportunity to utilise the empty space, and profit through a shared economy. ParkBee has developed smart technology that opens up private car parks to the public through their partners Ringo and Parkmobile, making the parking experience seamless and more affordable.

ParkBee was co-founded in 2013 by Jian Jiang and Tom Buchmann, after realising that there was (and still is) an opportunity to open private car parks to the public. They were invited to join the ESA Incubation Centre and Tech Incubator YES!Delft to develop the smart technology that makes it possible to open car park barriers through a cloud based platform.

In 2015, ParkBee partnered up with Parkmobile and together they made parking easier and more affordable at 36 locations in the Netherlands. In 2016, the user base increased along with the users of Park-line. After a highly successful first year in the Netherlands, ParkBee opened a new office in London in October 2016.

They ensure parking is at least 30% cheaper at their sites than the on-street parking tariff while also making the experience enjoyable for the driver. ParkBee is getting thumbs-up from environmentalists too, as their sustainable use of empty space helps to reduce construction while their flexible parking model reduces search traffic emission.

To date, ParkBee has secured over 4,000 parking spaces in 40 different locations, earning up to €4,000 per parking space per year, and have raised £1.8 million in funding. In an interview, ParkBee Co-Founder, Tom Buchmann said “We cannot wait to attend MIPIM this year and show the industry how far we have come since last year. We’ve opened our London office, have launched 4 UK sites with more in the pipeline and are experiencing promising growth. We have a brilliant team who are all working hard to grow ParkBee within the industry. As the business model makes so much sense, we have had a really positive response from site owners, drivers and investors. This is hugely reassuring and we are all excited for the future of ParkBee”.


About the MIPIM Startup Competition

The MIPIM Startup Competition which was launched in 2016, was met with great success during the finals in Cannes last March. This year, the pre-selection rounds for the MIPIM Startup Competition 2017, in partnership with MetaProp NYC (the world’s premier real estate technology nexus and RETech accelerator) were hosted in three major international hubs for property tech: New York, London and Hong Kong.

New to this year’s competition format, startups have the opportunity to submit their application under three categories: BUILDING, CITY and TRANSACTION.

A selecting committee reviewed all online applications from New York, London and Hong Kong for each category and pre-selected nine startups (three per category in each city). The pre-selected startups then pitched their projects in front of an audience and a local jury, who selected one finalist per category in each country. Selected finalists in each category and in each city will receive professional mentoring before pitching their projects to an international jury during the MIPIM Startup Competition finals on March 15, 2017 during MIPIM in Cannes.

If you would like more information about this topic, please contact Heloise Dersjant at +31624873807 or h.dersjant@parkbee.com.